Opskrifter

Lammeculotte med bagte rodfrugter

Fredag, 4. december 2009af Redaktion
Indbydende og velsmagende middag bestående af dejlig lammeculotte med bagte rodfrugter

Ingredienser på lammeculotte med bagte rodfrugter


(4 pers.)
20 min. + 45 min.

2 lammeculotter
1 spsk. kryddersalt
500 g faste, mellemstore kartofler
4 gulerødder
1 grøn courgette
2-4 små skalotteløg
2 fed hvidløg
6 hakkede, soltørrede tomater i olie
Salt og peber
2-3 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. olivenolie.

Tilbehør
Grøn salat og tzatziki


Fremgangsmåde til lammeculotte med bagte rodfrugter

Drys kødet med kryddersalt og lad det trække i 10 min. Rens og skrub imens alle grønsagerne og skær dem i store grove stykker eller både. Bland gulerødder, courgette og løg i et ildfast fad og drys med salt, peber, olie og eddike. Sæt i en 200° varm ovn. Efter 10 min. tilsættes kartofler og både af hvidløg. Samtidig sættes kødet i ovnen oven på grønsagerne. Det hele står 30-35 min., til alt er mørt. Ordn salaten og tzatzikien.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere med lam...
Lammebov i stegeso
Lammeculotte med bladselleri i ostedressing
Lammekoteletter med middelhavstilbehør