(4 pers.)
Det skal du bruge til lammegryde:
1 kg lammebov
Salt og peber
3 spsk. olivenolie
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. paprika
Lidt safran
2 tsk. stødt gurkemeje
120 g svesker
6 dl lammefond el. suppe
1 ds. flåede tomater
1 spsk. flydende honning
Tilbehør:
200 g couscous
2½ dl hønsebouillon
50 g afskallede pistacienødder
1 spsk. frisk koriander
1 spsk. frisk mynte
Prøv også: Irsk lammegryde
Sådan laver du lammegryde
Skær kødt i tern, drys det med salt og peber og brun det lidt ad gangen i olivenolie.
Pil og hak løg og hvidløg.
Pil og hak løg og hvidløg.
Tag kødet op af gryden og steg løgene, til de er gennemsigtige.
Rør hvidløg og krydderier i og kom efter 2 min.
kødet i igen sammen med svesker, fond, tomater og honning.
Bring til kogepunktet og lad det simre i 2-2½ time ved meget lav varme, til kødet er helt mørt.
Hvis sovsen skal tyknes, kan den koges ind til sidst uden låg.
Overhæld couscoussen med kogende bouillon.
Lad det trække i 10 min.
Luft det igennem med en gaffel og bland med hakkede krydderurter og hakkede pistacier.
Prøv også: Dyregryde
Du kan finde mange flere skønne gryderetter i galleriet nedenunder
Skønne gryderetter














Kalvegryde med vin og krydret drys
Lækker gryderet inspireret af osso buco, men her med appelsinskal
Find opskriften her....
7 / 22


Kyllingefrikassé
Tilfør tilsidst et drys persille som prikken over i'et
Find opskriften her...
8 / 22












Spansk lam i rødvin med rødløgskompot
Lammet simrer mørt i rødvin med krydderurter, og skyen jævnes med picada, som er en blanding af tørt brød, mandler, smør og persille
Find opskriften her...
14 / 22




Portugisisk gryde med gris og muslinger
Rigtig dejlig gryderet med hjertemuslinger, svinekød, og chorizo
Find opskriften her...
16 / 22









