Opskrifter

Lammegryde

Onsdag, 18. januar 2017af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Er der noget bedre end en god og lun simreret, når det er koldt og mørkt udenfor? Ikke rigtig. Derfor får du opskriften på denne skønne lammegryde lige her.
(4 pers.)

Det skal du bruge til lammegryde:

1 kg lammebov Salt og peber 3 spsk. olivenolie 1 stort løg 2 fed hvidløg 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt ingefær 2 tsk. paprika Lidt safran 2 tsk. stødt gurkemeje 120 g svesker 6 dl lammefond el. suppe 1 ds. flåede tomater 1 spsk. flydende honning Tilbehør: 200 g couscous 2½ dl hønsebouillon 50 g afskallede pistacienødder 1 spsk. frisk koriander 1 spsk. frisk mynte Prøv også: Irsk lammegryde

Sådan laver du lammegryde

Skær kødt i tern, drys det med salt og peber og brun det lidt ad gangen i olivenolie.
Pil og hak løg og hvidløg. Tag kødet op af gryden og steg løgene, til de er gennemsigtige. Rør hvidløg og krydderier i og kom efter 2 min. kødet i igen sammen med svesker, fond, tomater og honning. Bring til kogepunktet og lad det simre i 2-2½ time ved meget lav varme, til kødet er helt mørt. Hvis sovsen skal tyknes, kan den koges ind til sidst uden låg. Overhæld couscoussen med kogende bouillon. Lad det trække i 10 min. Luft det igennem med en gaffel og bland med hakkede krydderurter og hakkede pistacier. Prøv også: Dyregryde Du kan finde mange flere skønne gryderetter i galleriet nedenunder
Skønne gryderetter