(4 pers.)
Det skal du bruge til lasagne med svampe og med estragon:
25 g smør
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
750 g blandede svampe
½ dl tør hvidvin
Salt og peber
6 stilke estragon
el. 2 tsk. tørret
4 store tomater
200 g hytteost
125 g lasagneplader
50 g smør
50 g hvedemel
5 dl sødmælk
Salt og peber
Muskatnød
100 g emmentalerost
Tilbehør:
Grøn salat
Sådan laver du lagsagne med svampe
Smelt smørret i en stor pande.
Pil og hak løg og hvidløg og rens svampene og skær dem i skiver.
Kom dem i panden til smørret og steg, til svampenes væde er dampet væk.
Hæld vin ved og drys med salt, peber og hakket estragon.
Skyl tomaterne, skær dem i kvarter og tag indmaden ud.
Skær tomatkødet i små tern. Vend svampene med hytteost og tomattern.
Kog lasagnepladerne i 2 min. i saltet vand.
Smelt smør med mel og afbag med mælk.
Kog i mindst 3 min.
Kog igennem til en glat og jævn sovs og smag til med salt, peber, revet muskatnød og revet ost.
Fordel lasagnen i lag med svampe, plader og sauce.
Gentag og top op med revet ost.
Sæt lasagnen i ovn i 25-30 min. ved 200º.
Servér med grøn salat.