Opskrifter

Lasagne med svampe og estragon

Søndag, 23. oktober 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Tag en tur ud i skoven og saml dine egne svampe til denne lækre lasagne. Det kræver lidt ekstra tid, men er det det hele værd. Især rørhatte og kantareller smager rigtig skønt i denne opskrift.
(4 pers.)

Det skal du bruge til lasagne med svampe og med estragon:

25 g smør 2 skalotteløg 3 fed hvidløg 750 g blandede svampe ½ dl tør hvidvin Salt og peber 6 stilke estragon el. 2 tsk. tørret 4 store tomater 200 g hytteost 125 g lasagneplader 50 g smør 50 g hvedemel 5 dl sødmælk Salt og peber Muskatnød 100 g emmentalerost Tilbehør: Grøn salat Prøv også: God klassisk lasagne

Sådan laver du lagsagne med svampe

Smelt smørret i en stor pande. Pil og hak løg og hvidløg og rens svampene og skær dem i skiver. Kom dem i panden til smørret og steg, til svampenes væde er dampet væk. Hæld vin ved og drys med salt, peber og hakket estragon. Skyl tomaterne, skær dem i kvarter og tag indmaden ud. Skær tomatkødet i små tern. Vend svampene med hytteost og tomattern. Kog lasagnepladerne i 2 min. i saltet vand. Smelt smør med mel og afbag med mælk. Kog i mindst 3 min. Kog igennem til en glat og jævn sovs og smag til med salt, peber, revet muskatnød og revet ost. Fordel lasagnen i lag med svampe, plader og sauce. Gentag og top op med revet ost. Sæt lasagnen i ovn i 25-30 min. ved 200º. Servér med grøn salat. Er du også vild med det italienske køkken? Så servér denne skønne tiramisu efter svampelasagnen