Lime-ingefærmarineret svinemørbrad

Grill-ret med tern af svinemørbrad, der er marineret med lime, ingefær og citrongræs.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Spyd med tern af svinemørbrad vekslende med limeblade, limeskiver og ingefær

Ingredienser til lime-ingefærmarineret svinemørbrad

(4 pers.)
700 g svinemørbrad
2 usprøjtede lime
4 kaffirlimeblade 
el. ramsløgsblade
4 cm frisk ingefær
2 løg
2 stilke citrongræs
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Tilbehør:
Salat og brød

Alternativ til lime-ingefærmarineret svinemørbrad: Svinemørbrad med sommersalat

Fremgangsmåde til lime-ingefærmarineret svinemørbrad

Afpuds mørbraden og skær den i store tern.

Skyl limene, skær dem i tynde skiver og pres saften af endestykkerne.

Skær ingefæren i tynde skiver. Pil løgene og skær dem i kvartre.

Rens citrongræsstilkene og hak dem groft.

Kom alle disse ingredienser i en skål og vend dem med olie, salt og peber.

Lad kødet marinere koldt i 45 min.

Sæt kødet på træspid skiftevis med ramsløg- eller limeblade, limeskiver og ingefærskiver.

Steg spiddene på grill eller grillpande i 6 min. på hver side, til kødet er akkurat gennemstegt. Servér med salat og brød.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.