Opskrifter

Mørbrad au vin

Fredag, 11. januar 2013af Redaktion
Lækker mørbrad, der marineres i hvidvin

Ingredienser til mørbrad au vin

(Mørbrad au vin til 4 pers.)

1-2 afpudsede svinemørbrad
4 dl Riesling hvidvin
1 almindeligt løg
8 skalotteløg
2 gulerødder
4 kviste timian
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
50 g mager bacon i tern
1 spsk. tomatkoncentrat
1 spsk. smør
250 g champignoner

Tilbehør
Kartoffelmos, hakket persille og timian

Mørbrad au vin - sådan gør du:
Skær mørbraden i mindre bøffer og marinér dem i vin nogle timer. Rens alle grønsager. Hak det store løg fint, skalotteløgene forbliver hele, skær gulerødderne i tern, hak hvidløgene og skær champignonerne i kvarte. Steg løg, gulerødder og hvidløg, svampe og bacon i en stor gryde med laurbærblade. Tag grønsagerne op af gryden, dryp marinaden af bøfferne og brun dem i gryden. Kom grønsagerne tilbage i gryden sammen med tomatkoncentrat og marinaden. Lad det småkoge i 20 min., til kødet er mørt. Smag retten til med timian, salt og peber. Server med kartoffelmos og salat. Pyntes med hakket persille eller timian.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Barderet mørbrad med græskarsalat
Bankekød

Kender du kogebogen? Klik her...

Mad med Mørbrad

Her får du 10 lækre opskrifter med mørbrad...

Mere med mørbrad