Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser

En fyldig mørbradgryde i klassisk stil. Der er lidt flere trin at skulle igennem, men resultatet er mere velsmag! Nogle ingredienser kan skiftes ud med, hvad du har.
Af
af Kristina Marckmann
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
35 min
3 personer
Mørbradgryde
1 svinemørbrad
Olie til stegning
250 g champignoner
2 hakkede løg
2 gulerødder
3 stilke bladselleri
150 g cocktailpølser
1 tsk. hel rosenpeber
2 spsk. tomatpuré
2 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
1 tsk. salt
2 tsk. majsstivelse
Tilbehør
Kartoffelmos

Fremgangsmåde

  1. Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver, brun dem i olien og tag dem op.
  2. Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene.
  3. Skær gulerødderne og bladsellerien i skiver og lad dem svitse med et par min.
  4. Tilsæt mørbradstykker, cocktailpølser, rosenpeber, tomatpuré, bouillon og fløde og lad retten simre i 10 min.
  5. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og jævn sovsen.
  6. Smag til med salt og servér med kartoffelmos og groft brød.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.