Ingredienser til mørbradgryde med æbler og svampe
(Mørbradgryde til 4 pers.)
2 svinemørbrad (a 350 g)
20 g smør
Salt og peber
2 løg
1 dl vand
2 dl hvidvin
500 g blandede svampe
2 spsk. olivenolie
4-5 æbler
1 dl piskefløde
½ bundt persille
Tilbehør til mørbradgryde
Kogte ris og grøn salat
Fremgangsmåde til mørbradgryde
Skær mørbraderne ud i bøffer og brun dem lidt ad gangen i smør i en gryde. Drys med salt og peber. Tag kødet op, hak løgene og steg dem i smørret. Kom vand og vin ved og lad det reducere til det halve.
Steg svampene i olie, til de er brune. Drys med salt og peber.
Del æbler i kvarte med skræl på og kom i gryden til løgene sammen med kødet. Lad det simre i 5 min. Vend svampe og fløde i og smag til med salt, peber og masser af hakket persille.
Servér mørbradgryde med ris og grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere opskrifter på mørbradgryde
![]() |
![]() |
Klassisk mørbradgryde Her får du opskriften på mørbradgryde i den klassiske version |
Skøn Mørbradgryde Prøv opskriften på mørbradgryde med pølser bacon og peberfrugt |
![]() |
![]() |
Mørbradgryde med mos Her får du opskriften på mørbradgryde med mos af rosenkål og flødeost |
Krydret mørbradgryde Prøv den klassiske opskrift på mørbradgryde, men med et tvist |
![]() |
![]() |
Mørbradgryde med bønner Her får du opskriften på en lækker mørbradgryde med grønnebønner |
Lækker mørbradgryde Prøv denne lækre opskrift på mørbradgryde med peber |
![]() |
![]() |
Mørbradgryde med porter Her får du en anderledes opskrift på mørbradgryde, nemlig med porter |
Krydret mørbradgyde Her får du en skøn opskrift på en krydret udgave af mørbradgryden |
Find flere opskrifter her...
Marineret lam spinat med ost og raita
Bønnegryde med chorizo
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop