Opskrifter

Nakkefilet i sødmælk med salvie

Mandag, 26. januar 2009af Redaktion
(4-5 pers. + pålæg)1 kg nakkefiletSalt og peber2 fed hvidløg1 spsk. olivenolie ½ l sødmælkReven skal af 1usprøjtet citron1 lille håndfuld friske

(4-5 pers. + pålæg)

1 kg nakkefilet
Salt og peber
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
½ l sødmælk
Reven skal af 1usprøjtet citron
1 lille håndfuld friske salvieblade
Citronsaft

Pynt:
Hakket persille
Tilbehør:
Krydderurteris
Små gulerødder

Gnid kødet med salt og peber. Varm olien i en ikke for stor stegegryde og brun kødet på alle sider. Tilsæt hakket hvidløg og steg dem med et par min. Tilsæt mælk, citronskal og salvie. Bring det langsomt i kog. Lad det simre 1½-1¾ time under låg, og vend stegen et par gange. Tag stegen op, kog evt. saucen lidt ind og smag til med citronsaft, salt og peber. Kog skyen ind og si den. Jævn med saucejævner og smag til med citronsaft, salt og peber.

Krydderurteris
Løskogte ris af 3 dl ris
1 håndfuld grofthakkede krydderurter
1 spsk. olivenolie


Bland de varme og nykogte ris med krydderurter og olivenolie.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Laksekrebinetter med radicchio og valnødder
Kylling med ovnkartofler