Opskrifter

Oksebøffer med flødekartofler

Søndag, 13. marts 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Bøffer med flødekartofler er rigtig weekendmad - her får du en sand klassiker fra Familie Journal.

(4 pers.)

Det skal du bruge til oksebøffer med flødekartofler

½ selleri
1 kg kartofler
½ l piskefløde
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
½ bdt. persille
4 tyndstegs- eller tykstegsbøffer
2 spsk. smør eller olivenolie
1 stor skål salat

Prøv også: Svensk glaseret skinke med flødekartofler

Sådan laver du oksebøffer med flødekartofler

Skræl selleri og kartofler. Skær dem i ½ cm tykke skiver og læg dem skiftevis i et ildfast fad.
Rør fløden med presset hvidløg, salt og peber og hæld blandingen over kartofler og selleri.
Bag dem i ovnen ved 180° i 30-50 min., til kartoflerne er møre, når man prikker i dem med en lille, spids kniv.
Brun bøfferne på begge sider i smør eller olie på panden og steg dem endnu 1 min. på hver side ved lav varme.
Krydr med salt og peber og servér med flødekartofler og salat.

Prøv også: Kaffepaneret bøf med flødekartofler