Opskrifter

Ovnbraiseret grønkål med middagspølser

Tirsdag, 10. januar 2017 Af: Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger.Af: Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger.
Sprød ovnbraiseret grønkål er både noget af det lækreste og sundeste tilbehør til forskellige retter. Her serverer vi det til lækre middagspølser. Velbekomme.

Det skal du bruge til ovnbraiseret grønkål med middagspølser

(4 pers.)

300 g grønkål 1 fennikelknold 2 porrer 1 løg 2 spsk. smør + 2 spsk. til pølserne 1 dl hvidvin 1 dl bouillon Salt og peber 8 krydrede middagspølser 3 røde æbler 5 kviste timian Er du vild med ovnbraiseret grønkål? Så prøv også pasta med grønkål og skaldyr

Fremgangsmåde

Skær grønkålen fra stokken og fjern evt. de seje midterstykker. Skær kålen i mindre stykker og skyl dem godt. Rens fennikel, porrer og løg og skær dem i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne i et ildfast fad og kom smør i små klatter over. Stil fadet i ovnen i 5 min. ved 200º. Hæld vin og bouillon ved og læg alufolie over. Skru ned til 170º og braisér i 25 min. Steg pølserne i lidt smør. Udkern æblerne og skær dem i både. Kom timian og æbler ved kålen og steg uden alufolie i 5 min. Servér med pølserne. Prøv også denne opskrift på pølser med søde cherrytomater