Det skal du bruge til ovnbraiseret grønkål med middagspølser
(4 pers.)
300 g grønkål
1 fennikelknold
2 porrer
1 løg
2 spsk. smør + 2 spsk. til pølserne
1 dl hvidvin
1 dl bouillon
Salt og peber
8 krydrede middagspølser
3 røde æbler
5 kviste timian
Fremgangsmåde
Skær grønkålen fra stokken og fjern evt. de seje midterstykker. Skær kålen i mindre stykker og skyl dem godt. Rens fennikel, porrer og løg og skær dem i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne i et ildfast fad og kom smør i små klatter over. Stil fadet i ovnen i 5 min. ved 200º. Hæld vin og bouillon ved og læg alufolie over. Skru ned til 170º og braisér i 25 min. Steg pølserne i lidt smør. Udkern æblerne og skær dem i både. Kom timian og æbler ved kålen og steg uden alufolie i 5 min. Servér med pølserne.