Opskrifter

Paneret schnitzel med ærtedip og ristede kartofler

Onsdag, 16. januar 2019af Gitte Heidi Rasmussen.
En schnitzel går man aldrig galt i byen med - og ærtedippen giver den en frisk detalje, der bestemt kan anbefales.

Ingredienser til paneret schnitzel med ærtedip:

(2 pers.)

2 skinkeschnitzler
½ dl hvedemel
Salt og peber
1 æg
Parmesan
1 dl polenta/majsgryn
Revet citronskal
Smør til stegning
200 g fine ærter
2 persillekviste
1 fed hvidløg
2 spsk. græsk yoghurt
Salt og peber
Smør til stegning
½ kg kogte kartofler
Persille
2 skiver citron

Prøv også: Schnitzel med lun østrigsk kartoffelsalat

Fremgangsmåde:

Bank schnitzlerne flade, så de har nogenlunde samme tykkelse.
Vend først schnitzlerne i en blanding af mel, salt og peber.
Vend dem så i sammenpisket æg og til sidst i en blanding af parmesan, polenta og revet citronskal. Lad dem trække i paneringen i mindst 5 min., så den kan sætte sig.
Blanchér ærterne et kort øjeblik.
Blend ærterne med sammen med persilleblade, knust hvidløg og græsk yoghurt.
Smag til med salt og peber.
Steg schnitzlerne ca. 2 min. på hver side ved jævn varme.
Skær kartoflerne i mindre stykker, og steg dem gyldne og sprøde i smør.
Drys med persille og servér dem til schnitzlerne sammen med ærtedip og citron.

Se også: Simreret: Okseragout