Opskrifter

Pocheret fisk med chokolade-mole

Onsdag, 22. august 2012af Redaktion
Prøv en middag med fisk i chokoladesovs

(4 pers.)

2 tørrede chilier
1 spsk. olivenolie
1 hakket løg
1 fed hvidløg
1 banan
1 dåse flåede cherrytomater uden væde
1 tsk. kanel
1 nellike
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. hakket, frisk basilikum
8 valnødder
2 spsk. sesamfrø
45 g mørk chokolade, 80% kakao
1 kvist timian
4 fileter af lyssej eller kulmule
Lidt bredbladet persille

Tilbehør
Citron og grov salat af gulerod og bladselleri

Udblød chilierne i kogt vand i 30 min. Sauter løg og hvidløg i olie, tilsæt bananskiver, tomater og krydderier. Lad det stege godt igennem i 5 min. Tilsæt evt. lidt vand. Tag chilierne op af vandet og fjern frø og frøstol. Blend løgblandingen, chilier, valnødder og 1 spsk. sesamfrø. Kom det tilbage i gryden sammen med den hakkede chokolade og varm langsomt op, til chokoladen er smeltet. Rør sovsen glat. Læg fiskestykkerne i en gryde med vand og lidt salt og bring det til kogepunktet. Skru ned og hold det under kogepunktet i ca. 5 min., til fisken netop er gennemkogt. Anret fisken med den varme chokoladesovs, drys med sesamfrø, timian og lidt persille.

Tilbehør:
Grov salat med gulerødder og blegselleri.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Uhm! Chokolade...


Kylling med rødbeder
i chokoladedressing

Chokolade brûlée
med saltet karamel

Chokolade-dessert-
kage

Frugtsalat med hvid
chokolade og lakrids-
sovs

Bønnegryde med
chili og chokolade












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop