Opskrifter

Rispilaf med kalvekød

Torsdag, 29. januar 2009af Redaktion
35 min.(2 pers.)150 g basmatiris1 spsk. smuttede mandler1 dl persille eller purløg eller blanding250 g kalvefilet2 tsk. indisk garam masala el. karry

35 min.
(2 pers.)

150 g basmatiris
1 spsk. smuttede mandler
1 dl persille eller purløg eller blanding
250 g kalvefilet
2 tsk. indisk garam masala el. karry af god kvalitet
2 løg i skiver
1 spsk. olie
2 fed hvidløg
Salt
Peber


TIP

Når det gælder karry, er det vigtigt at bruge lidt tid på at finde 2-3 forskellige blandinger, der er forskellige i styrke og smag. Karry er et blandingskrydderi, der kommer fra Indien og rummer både chili, gurkemeje, spidskommen og koriander. Jo mere chili, jo kraftigere smager den.
Tjek ud hos grønthandlere - gerne af anden etnisk baggrund end dansk, og se også, hvad dit supermarked har i økoafdelingen.

Skær kødet i mindre stykker og brun det i olien i en stor gryde. Tag det op. Brun løgringene i samme olie, tag dem op. Brun mandler og hvidløg i skiver og tag dem op. Kom risen i den sidste rest af olien og rør rundt med garam masala, til det har suget fedtstoffet. Kom 4 dl vand ved og tilsæt salt. Læg låg på og skru ned, når det koger. Kog i 8 min. Sluk og vend kødet, hakkede krydderurter, mandler og halvdelen af løget i. Ved servering pyntes med resten af løgene.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Kyllingelår med vinterwaldorf
Rød fiskesuppe
Grillet kylling med rødbedespinatsalat