Opskrifter

Roastbeef med sennepssovs

Mandag, 9. februar 2015af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lav en roastbeef med senneps- og svampesovs og servér med kartoffelmos og salat med gulerødder

Opskrift på oksekød med sennepssovs

(4 pers.)

1 roastbeef
1 tsk. hele
sennepskorn
Salt og peber
25 g smør
250 g champignoner
25 g mel
1 dl vand
1 øl (33 cl)
2 laurbærblade
2 kviste persille
2 tsk. dijonsennep
1 dl piskefløde

Tilbehør:
Kartoffelmos

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbrad

Sådan laver du roastbeef med sennepssovs

Gnid stegen med sennepskorn, salt og peber. Brun stegen på en pande i lidt af smørret ca. 2 min. på alle sider. Læg stegen i et dybt, ovnfast fad.

Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Kom mere smør på panden og steg champignonerne, til de er lysebrune. Drys med melet, kog af med lidt vand og derefter øl. Kom laurbærblade og persille i saucen sammen med sennep og rund af med fløde.

Hæld svampesaucen over kødet og stil det i ovnen med alufolie over. Steg ved 180º i 1 time.

Servér med kartoffelmos og salat med gulerødder.

Opskrift på krydret salat med gulerødder

(4 pers.)

1 radicchiosalat
4 gulerødder
2 appelsiner
1 spsk. olivenolie

Dressing:
3 spsk. appelsinsaft
1 tsk. flydende honning
¼ tsk. chiliflager
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Riv salaten fint og kom den i en salatskål. Skræl gulerødderne og skær dem i flager med en kartoffelskræller. Skræl appelsinerne og skær dem i fileter. Bland gulerødder og appelsin. Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Servér til oksestegen.

Mere med mørbrad