(4 pers.)
Det skal du bruge til rødbedesuppe med bacon:
500 g aflange rødbeder
1 skalotteløg
1 l bouillon
Salt og peber
1 spsk. vineddike
50 g bacon i tern
1 dl tyk yoghurt
Tilbehør:
Groft brød
Prøv også: Rødbedesuppe med honning og krydderurter
Sådan laver du rødbedesuppe med bacon
Skræl rødbederne og pil løget. Skær 2⁄3 af rødbederne og løget i tern og kog disse i bouillonen i 20 min.
Blend det hele til en jævn suppe, der smages til med salt, peber og eddike.
Rist baconen i ovnen ved 200° i 10 min.
Riv resten af rødbederne groft og vend dem med salt og eddike.
Anret suppen med en klat tyk yoghurt, revet rå rødbede og bacontern.
Spis retten med brød til.
Prøv også: Vintersuppe med kylling