Rødspætter i indisk sauce

Ovndampede fileter af rødspætter i krydret tomatsauce serveret med ris og lime.
Af
af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Krüger.
Fileter af rødspætter rulles sammen og dampes i ovnen i tomatsauce med krydderier a la Indien. Serveres med ris og lime

Ingredienser til rødspætter i indisk sauce

(4 pers.)

1 løg
2 røde peberfrugter
2 spsk. olie
400 g mosede tomater fra flaske 
el. brik
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. paprika
2 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
Salt og peber
500 g rødspættefileter
1 bdt. forårsløg

Tilbehør:
Ris
2 limefrugter

Alternativ til rødspætter i indisk sauce: Rødspættefileter med marinerede jordskokker

Fremgangsmåde

Hak løget fint og skær peberfrugterne i små tern. Svits begge dele i et par minutter i olie på en stor pande eller i en bredbundet gryde. Tilsæt tomater, spidskommen, paprika, fintrevet ingefær og hvidløg. Lad saucen simre i 15 min. Smag til med salt og peber og spæd evt. med lidt vand, hvis saucen er meget tyk. Fold rødspættefileterne sammen på langs og rul dem løst sammen. Krydr dem med lidt salt og sæt dem ned i saucen. Lad fisken dampe i saucen ved mellemhøj varme under låg i ca. 8 min. Snit forårsløgene fint og drys dem over retten. Servér fiskefadet med ris og limebåde.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.