Opskrifter

Rognlasagne

Mandag, 20. februar 2012af Redaktion
Et spændende alternativ til en lakselasagne

(4 pers.)

300-400 g kogt, kold torskerogn
1 courgette, ca. 175 g
1 peberfrugt
1 spsk. olie
9-10 lasagneplader
½ l mornaysauce (Karolines køkken)
1 tsk. herbes de Provence
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
50 g revet ost

SÅDAN KOGES TORSKEROGN

Pak rognen i pergamentpapir, kogepose eller alufolie sammen med salt og evt. et par små stilke timian. Sænk pakken ned i en gryde med kogende vand og kog rogn i mellemstørrelse 20-30 min. under låg, den skal føles fast, men må ikke være overkogt, så bliver den tør. Tag rognen op og lad den dryppe tør. Spis den varm eller køl den af og skær rognen i skiver og rist dem på panden i smør. Frisk torskerogn skal koges samme dag, den er købt. Kogt torskerogn kan holde sig 2-3 dage i køleskab.

Tilbehør
Brød og grøn salat

Skær rognen i skiver. Skær courgette og peberfrugt i strimler og svits dem i olie med lidt salt 4-5 min. ved jævn varme. Bland saucen med herbes de Provence og citronskal. Læg et lag lasagneplader i et smurt, ildfast fad og hæld lidt sauce over. Fortsæt med et lag rogn, grønsager, lasagneplader, sauce og slut af med lasagneplader, sauce og revet ost.
Sæt fadet i ovnen ved 200° 35-40 min. Server med brød og salat.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...


Torskefrikadeller
med rogn


Røget torskerogns-
tatar


Stegt torskerogn
med grønt og kartof-
ler












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop