Rullesteg med julekartofler

Hvis du også er vild med klassiske danske retter, så prøv denne lækre opskrift på rullesteg.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger
Rullesteg med julekartofler

Denne opskrift på rullesteg er til 4 pers.

Det skal du bruge til rullesteg med julekartofler

1 rullesteg med
krydderurter
½ tsk. salt
½ tsk. hvidløgspeber
750 g små
kartofler
1 helt hvidløg
2 stilke rosmarin
1 spsk. koldpresset
rapsolie
1 usprøjtet
appelsin

Prøv også: Rullesteg med krydderurter

Sådan laver du rullesteg med julekartofler

Krydr rullestegen med salt og hvidløgspeber, læg den i et ovnfast fad og steg den ved 200° i 75 min.

Vask kartoflerne, kog dem i letsaltet vand i 12 min. og lad dem dryppe godt af.

Flæk hvidløget på tværs og steg det med snitfladerne nedad i olien på en varm pande i et par min. sammen med rosmarin.

Kom kartofler, revet appelsinskal og -saft ned til hvidløget og svits det, til kartoflerne begynder at tage farve. Servér stegen i skiver med kartoflerne og kogt rødkål.

Prøv også: En rullesteg af laks med salat og ristede kartofler

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.