Opskrifter

Shortribs med grønsager

Mandag, 2. november 2009af Redaktion
Shortribs er oksetværreb, der saves midt igennem og skæres i tykke skiver efter benene.

(4 pers.)

1½ kg shortribs
2 tsk. salt
3 laurbærblade
4 kviste timian
6 peberkorn
4 mellemstore løg
4 gulerødder
2 pastinakker
4-6 kartofler
Majsstivelse
Hakket persille

TIP

  • Hvis kødet koges næsten mørt dagen før og tages op, kan fedtet på overfladen nå at stivne, når gryden stilles koldt. Skræl fedtet af, tilsæt grønsager og kog færdig.
  • Her laves kød og grønsager i gryde. Man kan undlade at jævne saucen og servere retten i dybe tallerkener.

Kom kødet i en gryde og hæld vand ved så det dækker. Bring det i kog og skum overfladen. Tilsæt salt, laurbærblade, timian og peberkorn og kog det svagt under låg ca. 2 timer. Rens imens grønsagerne og del dem i passende store stykker. Kom grønsagerne i gryden og drys dem med lidt salt. Kog videre ved svag varme ca. ½ time, til grønsager og kød er mørt. Tag kød og grønsager op og hold det varmt under folie. Skum suppen for fedt, si den og kom den tilbage i gryden. Kog den godt ind og jævn evt. Læg kød og grønsager i dybe tallerkner, hæld suppe eller sauce over og pynt med hakket persille.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Fere lækre middagsretter...
Efterårsgryde med kartoffelmos
Rodsuppe med smørstegte svampe
Bankekød i øl med kartoffelmos