Skindstegt torsk med æble og sellericreme

Pandestegt torsk serveres med creme af selleri og kartoffel og en æble-løg-bacon-blanding.
Af
af Kristina Marckmann.
Pandestegt filet af torsk serveres med en kartoffel-selleri-creme og en blanding af stegte bacon-, løg- og æbletern

Ingredienser til skindstegt torsk med æble og sellericreme

(4 pers.)

1 knoldselleri
2 kartofler
5 dl mælk
2 fed hvidløg
25 g smør
Salt og peber
2 æbler
1 rødløg
100 g bacontern
3 stilke timian
4 stk. torsk med skind
1 spsk. smør

Alternativ til skindstegt torsk med æble og sellericreme: Torsk i persille-citronsovs

Fremgangsmåde

Skræl selleri og kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog selleri og kartofler møre i mælken sammen med hvidløg og hæld mælken fra. Blend rodfrugterne til en glat puré med smør og smag til med salt og peber.
Skær æbler og rødløg i tern og rist baconternene i smørret. Tilsæt æble, løg og timian og giv dem et par minutter. Steg torsken i smørret på skindsiden, til den netop er gennemstegt, og krydr med salt og peber. Servér torsken på selleripuréen med æblebacon over.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.