Opskrifter

Skinkeculotte med melonsalat

Onsdag, 27. juli 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Frisk melonsalat og en god skinkeculotte, så har du en skøn sommerret. Simpelt og lækkert.
(4 pers.)

Det skal du bruge til skinkeculotte med melonsalat:

Fyldig melonsalat med bluecheesedressing. Find opskirften lige her. 1 skinkeculotte 1 spsk. olivenolie Salt og peber 8 timiankviste 1 kg melon uden skræl (gerne flere slags, f.eks. vandmelon, cantaloupe-, galia- og honningmelon) ½ citron 1 bdt. basilikum Tilbehør: Kogte kartofler

Sådan laver du skinkeculotte med melonsalat

Skær fedtsiden på culotten til, så der sidder ca. ½ cm fedtkant tilbage på stegen. Snit fedtlaget i firkanter. Brun kødet på begge sider i lidt olie på en pande. Krydr stegen med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Læg timiankviste både oven på stegen og under den og fyld ½ cm vand i bunden. Steg kødet i ovnen ved 200° i 20 min. Lad stegen trække i 10 min., inden den skæres i tynde skiver. Skær melonen i mundrette stykker. Vend disse med citronsaft og drys med basilikumblade. Servér stegen med melonsalat og kogte kartofler, som kan dryppes med skyen fra fadet. Culotte er næsten altid et sikkert hit! Her finder du opskriften på kalveculotte med karrykartofler og krydderurtedressing.