Opskrifter

Sommerlam med nye kartofler

Onsdag, 7. juli 2010af Redaktion
Dejlig middag med lam på 30 minutter

(4 pers.)
30 min.

2 lammefiletstykker a ca 300 g
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 spsk. hakket basilikum + lidt hel til pynt
4 kviste med små tomater på stilk
½ blomkålshoved i små buketter
½ rødløg hakket
1 fed knust hvidløg
3 spsk. sort oliventapanade
Saften af ½ citron
500 g nyop-gravede kartofler


Tril lammet i lidt olie, salt, peber og hakket basilikum. Læg det i et ildfast fad og sæt det i ovnen ved 210° i 15 min. Kog kartoflerne samtidig. De sidste 5 min. sættes tomater stænket med olie ind til kødet. Bland blomkål, der lige blancheres i 2 min., med rødløg, hvidløg og tapenade og server til sammen med kartofler, der drysses med basilikum, og kødet, der serveres med citron og let lunede tomater.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere hovedretter med lam her...
Lam i dild
Lam i spinat
Grillet lam med ærter og mynte