(4 pers.)
Det skal du bruge til spaghetti med kødboller:
500 g hakket svinekød
50 g hvedemel
1 æg
2 dl danskvand
2 spsk. revet parmesan
1 fed revet hvidløg
2 tsk. frisk oregano
1½ tsk. salt
1 knsp. peber
Tomatsauce:
1 hakket løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
1½ dl vand
10-15 friske
basilikumblade
2 tsk. salt
1 knsp. peber
500 g spaghetti
Sådan laver du spaghetti med kødboller
Rør kødet med mel, æg, danskvand, parmesan, hvidløg, oregano, salt og peber til en jævn fars.
Form små kødboller af farsen og steg dem i lidt olie ved middelhøj varme i et par min. på hver side.
Svits løg og hvidløg i olie.
Tilsæt tomater, tomatpuré, vand, hakket basilikum, salt og peber.
Lad tomatsaucen koge under låg i 10 min.
Kog spaghettien i letsaltet vand i 10 min. og vend den i tomatsovsen.
Servér spaghettien med kødbollerne på toppen drysset med friske basilikumblade og revet parmesan.
Prøv også: Pizza med kødsovs