Pizza med kødsovs
Opskrift på pizza med kødsovs
(2-3 pers.)
Pizzadej
15 g gær
2½ dl vand
250-300 g stærkt bagemel (evt. italiensk 00-mel)
150 g durummel
1 tsk. olivenolie
1 tsk. salt
Sådan laver du pizzadej
Rør gæren ud i vand og lad det stå i 5 min. Kom melet i en skål, lav en fordybning i midten og hæld gæren heri sammen med olien og saltet. Rør og ælt 8-10 min., til dejen er glat. Lad den hæve 1 time tildækket.
Tomatsovs
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
½ dåse hakkede tomater
1 tsk. sukker
1 tsk. balsamicoeddike
Salt og peber
Sådan laver du tomatsovs
Pil og hak løg og hvidløg. Steg det i olie og tilsæt tomater, sukker og eddike. Lad det småkoge i 10 min. og smag sovsen til med salt og peber.
Tip:
Kog en stor portion tomatgrundsovs og frys den ned i mindre portioner, så har du både til pasta og pizza.
Kødsovs
300 g hakket oksekød
1 spsk. olivenolie
1 portion tomatsovs
20 sorte oliven
50 g fast ost som danbo
el. emmentaler
Pynt:
Frisk basilikum
Sådan laver du kødsovs
Lav dejen og tomatsovsen. Steg kødet i olien, kom tomatsovsen ved, når kødet er brunt, og lad det simre i 5 min. Rul dejen til 2 eller 3 pizzaer. Smør kødsovsen på, fordel oliven over og drys med revet ost. Bag pizzaerne i en 220º varm ovn i ca. 15 min. Pynt med basilikum og servér med en grøn salat.