Opskrifter

Spid med tzatziki og couscous

Mandag, 4. juni 2012af Redaktion
Lækre spid med mørbrad, der passer perfekt til grillen

(4 pers.)

1 stor afpudset mørbrad på ca. 500 g
1 stort løg
2 spsk. mangochutney
1 spsk. soja
1 spsk. rapsolie

Tzatziki
1 agurk
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt 10%

Couscous
2 dl couscous
4 dl lys bouillon
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
2 spsk. olivenolie
200 g cherry-tomater
1 avocado

Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver og løget i både. Giv kødet salt og peber. Stik kød og løg på tynde træspid. Bland chutney, soja og olie og pensl det på spiddene. Steg spiddene på grillen eller grillpande 7-8 min. på hver side.

Tzatziki: Riv agurken groft og bland den med salt. Lad det stå 5 min. og pres væden af. Pres hvidløget og vend det i yoghurten sammen med agurken. Smag til med salt.

Couscous: Kog bouillon, gurkemeje og citronskal op. Hæld couscous i en skål og hæld bouillonen over. Bland med olivenolie og lad det stå et par min. Smag til med salt og peber. Rør forsigtigt couscousen igennem med en gaffel og bland den med halverede cherrytomater og avocadostykker.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...


Marineret mørbrad
med caesarsalat

Mørbrad på spinat-
bund

Saltet mørbrad med
Henriks spidskåls-
salat

Fyldt mørbrad

Pæresalat med
røget mørbrad










Du kan finde meget mere mad med mørbrad her...




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop