Opskrifter
Skøn søndagsmad: Stegt flæsk med persillesovs og kogte kartofler
Fredag, 22. august 2008Opdateret 12. majaf Kristina Miechels
Stegt flæsk med persillesovs er en favorit hos mange - og her får du opskriften på, hvordan du laver stegt flæsk på svinebryst og en dejlig cremet persillesovs.

20 min
3 personer
Stegt flæsk
600 g svinebryst i skiver
Salt og peber
Persillesovs
1 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
3½ dl mælk
Salt og peber
1 bdt. persille
Fremgangsmåde
- Krydr flæsket med salt og peber.
- Brun skiverne på en pande ca. 1 min. på hver side ved høj varme.
- Steg videre ved jævn varme, til flæsket er gyldent og sprødt. Lad flæsket afdryppe på køkkenrulle.
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt, og bring sovsen i kog under piskning.
- Lad den småkoge ca. 5 min. Smag til med salt og peber, og tilsæt den hakkede persille.
- Servér med kogte kartofler og gulerodsråkost.

Hovedretter
Krebinetter med persillesovs og kartofler

Hovedretter
Sprødt flæsk med rabarber- og løgkompot