Krebinetter med persillesovs og kartofler

God, klassisk dansk ret med krebinetter på 30 minutter. Lav dem med persillesovs og kartofler.
Af
af Redaktion
Krebinetter med persillesovs og kartofler
Krebinetter - Foto: Jette M. Vesterager
Annonce

Krebinetter er en dejlig ret, der er yderst nem og hurtig at lave.

Den ligger ikke just i den sunde ende af skalaen, men en god krebinet smager yderst dejligt, og en gang imellem må man gerne forkæle sig selv med et par lækre krebinetter.

Krebinetter

(Krebinetter til 4 pers.)
30 min.

Ingredienser til krebinetter

500 g hakket svinekød
1 æg
Salt og peber
200 g rasp
Smør og olivenolie til stegning
50 g hvedemel
50 g smør
5 dl sødmælk
Salt og peber
1 bdt. hakket persille (der skal ikke være for lidt)
1 kg kartofler

Prøv også: Krebinetter og kartoffelsalat med jordbær

Sådan laver du krebinetter

Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min.

Form 8 små krebinetter af kødet, vend i æg, salt og peber og rasp og steg i en blanding af smør og olivenolie.

Smelt smørret i en gryde, afbag med melet og tilsæt mælken, til den jævner.

Smag til med salt og peber og kog igennem i 3 min. Kom masser af hakket persille i og smag, hvordan persillens bitterhed gør alt for den lidt fade sovs.

Server til krebinetter og kartofler med agurkesalat eller andet syrligt (det kan også være flager af gulerod vendt i en sursød dressing).

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...

Prøv også...
Sønderjyske- og kalkunfrikadeller
Medisterpølse med stuvet hvidkål

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.