Stuvet spidskål og frikadeller
(4 pers.)
Ingredienser
400 g hakket kalv og flæsk
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 æg
1 dl havregryn
1-2 dl mælk el. vand
Salt og peber
1 spsk. smør
1 spsk. olie
1 spidskål
Vand
1 spsk. salt
25 g smør
25 g hvedemel
2 dl kogelage
1 dl piskefløde
Salt og peber
Revet muskatnød
Fremgangsmåde
Pil løg og hvidløg og riv begge dele fint. Rør kød, løg, hvidløg, æg, havregryn sammen med så meget mælk, at farsen siger svup, når der røres. Kom salt og peber ved. Lad farsen hvile i 10 min.
Form farsen til frikadeller med en ske mod hånden og steg dem i smør og olie på en stor pande, til de er brune og gennemstegte. Hold dem varme i ovnen. Snit kålen fint. Kog den i saltet vand i 1 min. Hæld vandet fra, men gem det. Smelt smørret i en gryde, pisk melet ud i smørret og kom 2 dl kogelage ved, mens du pisker. Tilsæt fløde og krydderier og kog igennem under omrøring.