Opskrifter

Vildsvineryg med majroer og kartoffeltournedos

Lørdag, 22. september 2012af Redaktion
Om få dage starter jagtsæsonen og med den muligheden for at servere det lækre og smagfulde kød

(5-6 pers.)

1½-1¾ kg vildsvineryg med ben
1 spsk. olie
Salt og peber
1 spsk. rosmarinnåle

Kartoffeltournedos
5-6 bagekartofler
5-6 tynde skiver bacon
½ dl hønsebouillon
Olivenolie
Salt og peber

Majroer
2 løg
20 g smør
½ dl hvidvin el. bouillon
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
2 enebær
500-600 g majroer el. glaskål
Ca. 2½ dl hønsebouillon

Massér kødet med salt, peber og rosmarinnåle. Brun kødet hurtigt på en meget varm pande. Læg ryggen i en bradepande og stik stegetermometer i på langs. Steg ved 100° ca. 1½ time, til termometret viser 65°. Større stykker, som er for store til bruning på pande, steges nogle grader mindre og efterbrunes under grill.

Kartoffeltournedos: Bag kartoflerne møre i ovnen, fjern skindet og mos kartoflerne med en gaffel, mens olivenolie blandes i. Smag til med salt og peber. Form mosen til tournedos, læg bacon omkring og bind med snor. Læg dem på plade med bagepapir. Hertil kan forberedes i god tid. Steg dem i ovnen ved 225° 10-15 min.

Majroer: Snit løgene og lad dem snurre med 1 spsk. smør. Tilsæt vin, hakket hvidløg, laurbærblad og enebær. Kog ind til halvdelen, tilsæt bouillon og kog 20 min. Skræl majroerne og skær dem i tynde strimler. Lad dem snurre i resten af smørret i ca. 10 min. Tilsæt løgblandingen og bouillon og lad det snurre videre i 5-10 min. Si væden fra og kog den ind til saucekonsistens. Anret kødet på majroerne med kartoffeltournedos og lidt sauce uden om.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Det er vildt...


Urtestegt fasanfilet
med sølvbeder og
kartoffelpakker

Dyreragout med øl

Fasanbryst i æble-
nøddesauce

Vildtbøffer med blå-
bærsovs

Vildtgryde med port-
vin og druer













Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop