Kartoffelsalat med and
Opskrift på kartoffelsalat med and
50 min. – 4 pers.
Ingredienser:
- 250 g rosenkål
- 1 porre
- 3½ spsk. olivenolie
- 2 spsk. sojasauce
- 2 cm frisk ingefær
- 1 tsk. sukker
- 1 limefrugt
- 2 andebrystfileter
- 500 g kogte, kolde kartofler
- 2 æbler
- 50 g valnøddekerner
- 1 håndfuld bredbladet persille
Fremgangsmåde:
Kassér kålens yderste blade og den hårde stok i midten. Pil bladene fra hinanden, og bland dem med fintsnittet porre.
Rør olie, sojasauce, revet ingefær, sukker og limesaft sammen til en dressing. Hæld den over rosenkål og porre, og lad det trække køligt i 15 minutter.
Snit andebrystets skind uden at skære helt igennem. Krydr med salt og peber, og læg andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad.
Brun kødet ved middel varme i det fedt, der løber fra. Steg det i 20 minutter på skind-siden, og derefter 4-5 minutter på den anden side.
Lad andebrystet hvile 10 minutter, og skær det i skiver.
Skær kartofler i mundrette bidder.
Vend dem med rosenkål, porre og æbler i tern. Servér med hakkede nødder og persille.