Svampetærte med gedeost og timian
Opskrift på svampetærte med gedeost og timian
Tærtebund:
125 g havregryn
125 g hvedemel
½ tsk. salt
1 dl cremefraiche 18 %
2½ spsk. olivenolie
2½ spsk. koldt vand
Smør til formel
Svampefyld:
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
200 g champignoner
125 g portobellosvampe
Smør til stegning
3 æg
1¼ dl mælk
150 g hytteost
Salt og peber
1 håndfuld frisk timian
125 g fast gedeost i rulle
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200° varmluft. Bland havregryn, mel og salt i en stor skål. Rør cremefraiche og olie i. Saml hurtigt dejen med vand uden at ælte for meget. Fordel dejen i en smurt tærteform, prik overfladen med en gaffel, og forbag bunden i ovnen i 8 minutter. Skru ovnens temperatur ned til 170° varmluft.
Svampefyld: Hak skalotteløg fint, og snit hvidløg i tynde skiver. Steg dem på en pande i smør i et par minutter. Tilsæt skiveskårne svampe, og steg i 3-5 minutter. Det skal ikke tage farve, bare blive lidt blødt. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund. Pisk æg, mælk og hytteost sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over svampefyldet. Drys med hakket timian, læg skiver af gedeost på, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til æggemassen har sat sig.