Svampetærte med gedeost og timian

Fredag, 26. august 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner. Foto: Maria Fabricius Tegner. 
Forkæl familien eller vennerne med denne lækre tærte. Tærten har en sprød mørdejsbund og mættende fyld af svampe og gedeost. 

Opskrift på svampetærte med gedeost og timian

Tærtebund:

125 g havregryn

125 g hvedemel

½ tsk. salt

1 dl cremefraiche 18 %

2½ spsk. olivenolie

2½ spsk. koldt vand

Smør til formel

Svampefyld:

2 skalotteløg

3 fed hvidløg

200 g champignoner

125 g portobellosvampe

Smør til stegning

3 æg

1¼ dl mælk

150 g hytteost

Salt og peber

1 håndfuld frisk timian

125 g fast gedeost i rulle

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200° varmluft. Bland havregryn, mel og salt i en stor skål. Rør cremefraiche og olie i. Saml hurtigt dejen med vand uden at ælte for meget. Fordel dejen i en smurt tærteform, prik overfladen med en gaffel, og forbag bunden i ovnen i 8 minutter. Skru ovnens temperatur ned til 170° varmluft.

Svampefyld: Hak skalotteløg fint, og snit hvidløg i tynde skiver. Steg dem på en pande i smør i et par minutter. Tilsæt skiveskårne svampe, og steg i 3-5 minutter. Det skal ikke tage farve, bare blive lidt blødt. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund. Pisk æg, mælk og hytteost sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over svampefyldet. Drys med hakket timian, læg skiver af gedeost på, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til æggemassen har sat sig.