Tomatsalat med peanutdressing

Super salat med skøn, krydret dressing
Af
af Redaktion

(4 pers.)

500 g grønne el. røde tomater
2 skalotteløg
150 g ristede peanuts
1 spsk. vineddike
Saften af 1 lime
1 spsk. fiskesovs
2 fed hvidløg
2 spsk. jordnøddeolie
1 tsk. gurkemeje eller lidt safran

Pynt
Ristede sesamfrø

TIP

Du kan tilberede salaten med revet, udvandet, rå kartoffel i stedet for tomater, det lyder måske ikke så spændende, men det smager fremragende.

Skyl tomaterne og skær dem i små tern. Hak skalotteløgene fint og vend lidt af dem med tomaterne. Blend eller mas jordnødder i en morter med eddike og resten af løgene. Smag til med fiskesovs og limesaft. Hak hvidløgene fint og syd dem i olien ved lav varme. Når de dufter, tilsættes gurkemeje eller safran. Vend de blendede nødder med hvidløgene, tilsæt evt. lidt mere olie. Vend tomaterne med dressingen og pynt med lidt koriander.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere mad fra de varme lande...


Mild, krydret fisk


Grillet svinekød i
krydret sovs


Krydret risotto










KØKKENVÆGT MED KALORIEBEREGNER

Praktisk kalorievægt til hjælp for det daglige kostindtag.
Vægten koster 249 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)














Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.