Opskrifter
Friturestegte hyldeblomster med myntedressing
Søndag, 5. juli 2015Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Dyp de sprøde hyldeblomster i myntedressing og nyd smagen af en sød og lidt anderledes snack - så lækkert!

15 min
12 stk
Friturestegte hyldeblomster
12 skærme hyldeblomster
Neutral olie til friturestegning
Beignetdej
120 g hvedemel
20 g majsstivelse
14 g bagepulver
20 g sukker
Iskoldt vand
Myntedressing
2 dl tyk yoghurt
10 kviste mynte (bladene)
Kornene af 1 vaniljestang
1 spsk. honning
Saften af ½ citron
Fremgangsmåde
- Rør dejen af mel, majsstivelse, bagepulver og sukker og tilsæt så meget iskoldt vand, at dejen er flydende og kan hænge fast på blomsterbuketterne.
- Del hyldeblomsterne i mindre buketter, dyp dem i dejen og frituresteg dem én ad gangen i olien.
- Rør dressingen og dyp blomsterne heri.

Forretter & Tilbehør
Skøn sommer-forret: Hvide asparges med æggedressing og kapers

Dessert & Kage
Sprøde havrekager med hyldeblomstfløde og jordbær