Æblestænger

Disse lækre æblestænger er perfekte til eftermiddagskaffen - især når de stadig er lune. Denne læseropskrift er indsendt af Johny Hansen.
Af
af Johny Hansen, Foto: Carina Krüger
Æblekage - æblestænger

Det skal du bruge til æblestænger

300 g mel
300 g smør
2 æg
50 g gær
100 g smør
100 g sukker
2 dl æblemos
40 g makroner
2 spsk. perlesukker

Vild med æblekage? Prøv også denne amerikanske æblekage

Sådan laver du æblestænger

Hak mel og smør sammen, pisk ægget sammen, rør gæren ud deri og ælt hurtigt dejen sammen.

Rul dejen ud i to aflange stænger på 20 x 40 cm. Rør smør og sukker til en ensartet remonce.

Fordel remonce langs den ene side af stængerne og æblemos rørt med knuste makroner langs den anden.

Fold begge dejsider ind mod midten. Lad dem efterhæve i 20 min.

Drys med perlesukker og bag stængerne ved 220° i 25 min.

Prøv også: En slankende udgave af gammeldags æblekage

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.