Opskrifter
Fødselsdagsboller med kardemomme
Torsdag, 7. januar 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
De fleste forbinder fødselsdagskagebordet med luftige fødselsdagsboller, der har smag af kardemomme. Her får du en klassisk opskrift på fødselsdagsboller fra Familie Journals fødselsdag.

(16 stk.)
Det skal du bruge til fødselsdagsboller
2½ dl sødmælk
50 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. kardemomme
50 g smør
1 æg
Ca. 500 g hvedemel
Perlesukker, chokoladenibs
og æg til pynt

Sådan laver du fødselsdagsboller
Rør gæren ud i let lunet mælk.
Tilsæt sukker, salt, smør og æg.
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen.
Ælt dejen grundigt enten på maskine eller med hænderne i mindst 5 min.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 16 lige store stykker, form dem til boller, læg dem på en plade med bagepapir, pensl med æg og drys evt. med sukker eller chokoladenibs.
Lad dem efterhæve i 20 min. Bag ved 200º i 20 min.
Prøv også: Boller med ost og gulerødder
(link fjernet)