Tærte med tomat og spinat

Lækker tærte med tomat og spinat. Mmm sommer er lig med skønne tærter og her får du en af slagsen. Top tærten med en god ost og sæt den i ovnen i halv times tid.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Tærte med tomat og spinat
(2-3 pers.)

Det skal du bruge til tærte med tomat og spinat

Prøv også: Tærte med skinke og tomater

Dej: 2 dl hvedemel 1½ dl groft fuldkornsmel 40 g smør ½ tsk. salt ½ dl vand Fyld: 400 g store tomater 150 g frisk spinat 3 æg Lidt salt og peber ½ dl yoghurt 75 g emmentalerost

Sådan laver du tærten

Bland de to slags mel og salt. Smuldr smørret i og saml dejen med vandet. Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform med den. Læg en strimmel alufolie på kanten, prik dejbunden med en gaffel og forbag tærten ved 200º i 7 min. Halvér tomaterne og tag indmaden ud. Skær kødet i små tern. Damp spinaten let og lad vandet løbe fra. Fjern alufolien. Bland tomater, spinat, salt og peber og læg det på den forbagte tærtebund. Pisk æg med salt, peber, yoghurt og det meste af osten. Hæld æggemassen over tærten og drys med resten af osten. Bag tærten ved 200º i ca. 25-30 min., til æggemassen er stivnet og gylden på overfladen. Prøv også: Brittas hindbærtærte

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.