Værtindegave: Julelikør og julesnaps
En hjemmelavet værtindegave er altid et hit, og klukkende gaver er ingen undtagelse, uanset om det er likør, snaps, olie eller eddike. Hæld gaverne på kønne flasker og glæd værtinder og madglade venner med dem.
Af
af Hanne Wind-Hansen og Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.

Annonce
Hjemmelavet værtindegave: Julelikør og julesnaps
Julelikør
(1 flaske) 1 flakse neutral snaps, f.eks. Basis fra Aalborg Akvavit 40 store sukkerknalde 40 kaffebønner 1 vaniljestang 1 stor el. to små økologiske appelsinerSådan gør du
Vask appelsinen og skær den i både. Flæk vaniljestangen. Kom sukkerknalde, kaffebønner, vaniljestang og appelsinbåde i et stort glas. Hæld snapsen over og luk lufttæt til. Lad det hele trække i en måneds tid. Fjern kaffebønner, vaniljestang og appelsinbåde og si likøren igennem et kaffefilter eller en tepose. Hæld likøren på en køn flaske, og gaven er klar. Disse fyldte chokolader er helt sikkert også en værtindegave, der får smilet frem.Julesnaps
(1 flaske) 1 flakse neutral snaps, f.eks. Basis fra Aalborg Akvavit 1 vaniljestang 20-30 mandler Stjerneanis NellikerSådan gør du
Flæk vaniljestangen og kom den med de øvrige krydderier i en flaske. Hæld snapsen over og lad den trække 3-4 uger, alt efter hvor krydret du vil have snapsen. TIP Er snapsen eller likøren blevet for stærk i smagen, kan den ”fortyndes” med lidt snaps. Prøv også blommesnaps med anis.Annonce