Kyllingegryde med kardemomme og kanel

Fileter af kyllingebryst i en dejlig simreret, hvor der er krydret med kardemomme og kanel, og retten er tilsat mandler samt appelsinsaft og -skal.
Af
af Kristina Marckmann
Lækker gryderet, hvor kyllingebryst simrer med kanel og kardemomme, appelsin og mandler.

Ingredienser til kyllingegryde med kardemomme og kanel

(4 pers.)

4 kyllingefileter
Salt og peber
2 spsk. olie
5 dl ris
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. gurkemeje
1 usprøjtet appelsin
7 dl vand
100 g smuttede mandler
50 g tranebær

Alternativ til kyllingebryst i juleklæder: Kylling teriyaki

Fremgangsmåde

Krydr kyllingefileterne med salt og peber, brun dem i olie og læg dem til side. Svits derpå risene i olien, tilsæt krydderier, revet appelsinskal og appelsinsaft og bland det godt. Læg fileterne over, hæld vandet ved og lad det simre under låg i 15 min. ved lav varme. Hak mandlerne groft, vend dem i retten sammen med tranebær og varm det hele godt igennem.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.