Ovnbagt kylling tikka masala

Tikka masala er lig med dejligt krydret mad, og denne ovnbagte kyllingeret er da også takket være den krydrede smag noget så lækker.
Af
Af: af Gitte Heidi Rasmussen.
Ovnbagt kylling tikka masala
Annonce

Ingredienser til ovnbagt kylling tikka masala:

(4 pers.)

1 hel kylling ca. 1½ kg
1 spsk. tikka masala-karrypasta
Lidt olie
Salt og peber
600 g små kartofler
1 blomkål
Persille

Tilbehør:
Naanbrød og evt. 
yoghurt

Læs også: Sammenkogt kylling tikka masala

Fremgangsmåde:

Partér kyllingen i lår og bryst og del hvert bryststykke i to. Skær dybe snit i lårene, så varmen hurtigere kommer ind i kødet.
Smør kødet med tikka masala rørt med lidt olie.
Læg stykkerne i et ovnfast fad og kom kartoflerne ved.
Sæt fadet i ovnen ved 200° i 30 min.
Del blomkålen i små buketter og blanchér dem hurtigt i kogende vand.
Kom blomkålen ved kyllingen, ryst fadet, så karryskyen fordeles, og sæt fadet tilbage i ovnen endnu 15 min.
Drys godt med hakket persille og servér med lunt naanbrød og måske lidt yoghurt.

Se også: Lam tikka masala med tomat-agurkesalat

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.