Dejlig sandkage med chokolade og hasselnødder
Mmm... Denne sandkage er ekstra lækker af to simple årsager: Chokolade og hasselnødder. I selve kagen. Mums!
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger.

1 t og 10 min
1 stk
Sandkage med chokolade og hasselnødder
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
250 g mel
Glasur
1 spsk. smør
1 spsk. mælk
2 spsk. flormelis
50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen til 180°.
- Bred nødderne ud på en plade og brun dem i ovnen i 7-8 min.
- Lad dem køle af og gnub evt. løst skind af.
- Tag 8 nødder fra til pynt og hak resten groft.
- Hak chokoladen groft.
- Smør en stor randform/springform el. 1½-liters brødform med lidt af det bløde smør.
- Rør resten af smørret og sukker godt og længe til en luftig creme.
- Rør æggene i et ad gangen. Hvis dejen begynder at skille, kan du røre lidt af melet i.
- Rør melet i dejen og vend til sidst nødder og chokolade i.
- Kom dejen i formen.
- Bag kagen ved 180° i ca. 45 minutter. Prik i kagen med en tandstik. Hænger der dej ved, skal den bage længere.
- Lad kagen køle af i formen og vend den forsigtigt ud.
- Glasur Varm smør, mælk og flormelis op i en kasserolle.
- Hak chokoladen og smelt den i den varme blanding.
- Rør glasuren sammen og kom den på toppen af kagen.
- Flæk nødderne, du tog fra, og pynt med dem på toppen.

Dessert & Kage
Panna cotta med lime og sprøde pistaciekager

Hjemmebag