Sigtebrød

Her får du opskriften på et godt, gammeldags sigtebrød. Perfekt til kaffen med lækkert pålæg til eller "bare" med et lag smør.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger.
Sigtebrød

Ingredienser til sigtebrød

(1 stort brød)

¾ pakke gær
1 dl lunkent vand
3 dl kærnemælk
1 tsk. salt
300 g sigtemel
200 g hvedemel

Prøv også: Sigtebrød med spelt og rugmel

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet.
Tilsæt kærnemælk, salt, sigtemel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen og tilsæt løbende mere mel, til dejen lige akkurat kan slippe fingre eller dejkrog.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
Form dejen til et stort brød, læg det på en plade med bagepapir.
Drys brødet med lidt sigtemel og lad det efterhæve 40 min.
Skær forsigtigt et snit i midten af brødet med en skarp brødkniv.
Bag det i ovnen ved 200º i ca. 30 min.

Se også: Hjemmebagt courgettebrød

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.