Formbrød med julekrydderier

Nu er det endelig 1. december, og det skal fejres med hygge i familiens skød. Bag dette lækre formbrød med julekrydderier og mærk julestemningen brede sig. Få opskriften på formbrød med krydderier her.
Af
Af Louisa Lorang. Foto: Aller Media
Formbrød med julekrydderier

Ingredienser til formbrød med julekrydderier:

(1 stk.)

  • 400 g hvedemel
  • 125 g rugmel
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. fintrevet muskatnød
  • ½ tsk. stødt peber
  • 1 nip salt
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg
  • 350 g honning
  • 2 spsk. appelsinmarmelade
  • 100 g figner
  • 100 g dadler
  • 2 tsk. appelsinskal
  • 1 spsk. ingefær
  • 2 dl vand
  • Smør til formen

Prøv også: Julebrød med rosiner og kandiserede frugter

Fremgangsmåde:

Bland hvedemel, rugmel, bagepulver og alle krydderierne sammen. Pisk smør, æg, honning og marmelade sammen. Tilsæt hakkede figner, hakkede dadler, appelsinskal og revet ingefær. Rør vand og melblandingen i. Smør en brødform, og hæld massen i. Bag krydderbrødet ved 180° i ca. 1 time. Tjek med en strikkepind, at det er færdigbagt. Lad det køle lidt af, og vend det ud af formen.

Prøv også: Brød med æbler og valnødder

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.