3 opskrifter med ost, du vil elske

Hjemmebag er altid et sikkert hit og med ingrediensen ost, er det ekstra lækkert. Her får du tre bud på bagværk med ost.
Af
Af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft
3 opskrifter med ost, du vil elske
3 opskrifter med ost, du vil elske

Smørbare ostestænger

(15-20 stk.)

  • ½ dl piskefløde
  • 80 g hvidløgsflødeost
  • 1 tsk. sennep
  • Salt og peber
  • 50 g hasselnøddeflager
  • Kiksestænger
  • 1 bundt purløg

Prøv også: Tapas: Krydderurtesticks

Fremgangsmåde:

Pisk fløden til skum, og rør hvidløgsost og sennep i. Smag til med salt og peber. Rist knuste hasselnøddeflager gyldne i et par minutter, og lad dem afkøle. Smør hver af kiksestængerne halvt med ostecreme, og vend dem i ristede hasselnøddeflager og hakket purløg. Servér med resten af cremen.

Se også: Dildknækbrød

Madmuffins med ost og spinat

(12 stk.)

  • 50 g smør
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. bagepulver
  • 250 g hvedemel
  • 100 g bacon
  • 1 håndfuld babyspinatblade
  • 150 g gouda
  • Salt og peber

Prøv også: Tomatboller

Fremgangsmåde:

Bland smeltet smør, pisket æg og mælk. Hæld bagepulver og mel i æggeblandingen, og rør rundt. Rist bacon, og svits spinat på en pande, og vend det i dejen. Tilsæt groftrevet ost, salt og peber. Fordel dejen i muffinforme, og bag dem ved 180° i 20-25 minutter.

Se også: Baconboller

Citroncheesecake

(6 personer)

  • 2 blade husblas
  • 200 g Digestive-kiks
  • 75 g smør
  • 2 spsk. mælk
  • 500 g flødeost neutral
  • 150 g sukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dl piskefløde
  • Mandelflager

Prøv også: Cheesecake med brombær

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i koldt vand. Rør finknuste kiks, smeltet smør og mælk sammen. Fordel kiksemassen i bunden af en springform, og pres den godt sammen til en flad bund. Vend osten med sukker, revet citronskal og citronsaft, og rør i lidt ad gangen. Pisk fløden stiv, og vend den i osteblandingen. Fordel cremen over den afkølede kiksebund, og sæt kagen i køleskabet i 4-6 timer. Servér eventuelt cheesecaken med en blanding af knuste kiks, mandelflager og revet citronskal.tip

Du kan putte alverdens ingredienser i madmuffins. Tøm grøntsagsskuffen for grøntsager, brug rester af mel og korn, eller byt bacon ud med skinke, kylling eller andet kød.

Se også: Cheesecake med lakrids

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.