Citronsnurrer med marcipan

Fredag, 16. december 2022Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.Foto: Betina Hastoft.
Forkæl familie eller venner med lækre snurrer. Snurrerne er tilsat citron og fyldt med marcipan, som gør dem yderst velsmagende. 
45 min
12 personer
Citronsnurrer
25 g gær
2 dl minimælk
1 tsk. salt
50 g sukker
1 æg
75 g hvedemel
Remonce
75 g marcipan
50 g sukker
1/2 usprøjtet citron
1 æg til pensling
Til servering
Flormelis

Citronsnurrer med marcipan

  1. Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør godt sammen.
  2. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en anden skål, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig, evt. på en røremaskine.
  3. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.

Remonce

  1. Rør marcipan, sukker, citronsaft og fintrevet citronskal sammen til en blød remonce.
  2. Smør halvdelen af dejen med remoncen, fold den anden halvdel af dejen henover, og rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm.
  3. Skær dejen i 12 strimler på ca. 2,5 cm’s bredde, og sno dem til en spiral. Drej spiralen omkring 2 fingre, og slå en knude ned midt i snurren til sidst.
  4. Læg snurrerne med knuden nedad på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
  5. Lad snurrerne hæve i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse.
  6. Tænd ovnen på 200°, og bag snurrerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Servering

  1. Sigt flormelis over de lune snurrer, og nyd dem friskbagte.