Juletræsbrownies

Skru op for julehyggen med udsmykning og dekorative former på kager.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.

Opskriften giver ca. 12. stk. juletræsbrownies

40 min
12 stk
Juletræsbrownie
250 g mørk chokolade
135 g smør + lidt til formen
5 æg
350 g mørkt muscovado- eller rørsukker
65 g hvedemel
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. rent kakaopulver
Pynt
120 g blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
120 g flormelis
1 spsk. mælk
10 dråber grøn konditorfarve
Odense Pastel Perler
18 labre larver

Brownie

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Hak chokoladen groft, og smelt den forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen sammen med smør.
  3. Pisk æg og sukker, til blandingen er ensartet, men ikke så længe, at den bliver for luftig. Hæld forsigtigt chokoladesmørret i.
  4. Sigt mel, salt, bagepulver og kakao i dejen, og vend den sammen. Hæld den i en smurt bradepande, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter.
  5. Kagen skal stadig være svampet indeni, men give efter, hvis du trykker blidt i overfladen med en finger.
  6. Afkøl kagen helt, og lad den gerne stå og sætte sig til dagen efter.

Pynt

  1. Pisk smør og vaniljesukker luftigt. Pisk flormelis og mælk i, indtil konsistensen er fast, men luftig. Pisk konditorfarve i.
  2. Skær kagen ud i trekantede stykker.
  3. Brug et træspyd eller lignende til grave et lille hul i bunden, og stik en Laber Larve ind i hullet.
  4. Dekorér kagerne med grøn smørcreme og sukkerperler.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.