Marengs med is, blåbær og sirup

Sommer og is hænger uløseligt sammen, så her får du en opskrift på en dejlig dessert med et iskoldt element.
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.

Opskrift på marengs med is, blåbær og sirup

6 personer

Ingredienser:

Marengs:

  • 2 æggehvider
  • 125 g sukker
  • ¼ tsk. lys eddike

Fyld:

  • 600 ml vaniljeis
  • 1 dl passionsfrugtsirup
  • 3 passionsfrugter
  • 125 g blåbær
  • Evt. grøn skovsyre

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 110° varmluft.

Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål.

Pisk sukkeret i lidt ad gangen, tilsæt eddike, og pisk, til marengsen er sej.

Fordel 6 marengsreder på en bageplade med bage­papir vha. 2 skeer.

Bag rederne i ovnen i 45 minutter. Lad dem køle helt af på bagepladen.

Servering: Læg en kugle vaniljeis i hver marengsrede, dryp med passionsfrugtsirup, og pynt med med passionsfrugt, blåbær og evt. skovsyre. Servér straks.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.