Spidskålssalat med dadler, æbler og valnødder

Frisk og knasende spidskålssalat med søde dadler, sprøde æbler og valnødder – perfekt som tilbehør eller let måltid.
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Spidskålssalat med dadler, æbler og valnødder
20 min
4 personer
Spidskålssalat med dadler, æbler og valnødder:
400 g spidskål
2 æbler
75 g tørrede dadler uden sten
6 g valnøddekerner
½ citron
1 spsk. tahin (sesampasta)
1 tsk. honning
2 tsk. olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Snit spidskål fint.
  2. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
  3. Skær dadlerne i mindre stykker, og hak valnødderne groft.
  4. Pres citronen, og rør citronsaft sammen med tahin, honning og olie i en skål.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Vend spidskål, æbler, dadler og valnødder sammen med dressingen i en serveringsskål.

TIP

Pift årets julemiddag op med grønne overraskelser, der foruden at smage forrygende til and og flæskesteg giver frisk og sprød modspil til den fede julemad.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.