Frisk rabarberlimonade

Tirsdag, 20. maj 2025Af Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen
Frisk rabarberlimonade er en læskende og let syrlig drik – perfekt til varme dage og som et farverigt indslag på sommerbordet.
30 min
1 liter
Frisk rabarberlimonade:
300 g rabarber
350 g sukker
5 dl vand
4 citroner
Til servering:
1 usprøjtet citronIsterninger
Evt. rabarber (stilkene) til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Skær rabarberne i små stykker.
  2. Lad rabarber, sukker og vand simre ved middel varme i en gryde i 15 minutter.
  3. Sluk for varmen, og lad det trække i 15 minutter. Gentag.
  4. Sigt rabarbersaften.
  5. Pres saften af citronerne, og smag rabarbersaften til med citronsaft.
  6. Hæld rabarberlimonaden på en ren, skoldet flaske, og lad den køle af.

Servering:

  1. Skær citronen i skiver.
  2. Fyld glas med isterninger, og hæld rabarberlimonaden over.
  3. Tilføj evt. lidt koldt vand, hvis du synes.
  4. Pynt med citronskiver og evt. rabarberstilke.