Frisk rabarberlimonade
Tirsdag, 20. maj 2025Af Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen
Frisk rabarberlimonade er en læskende og let syrlig drik – perfekt til varme dage og som et farverigt indslag på sommerbordet.

30 min
1 liter
Frisk rabarberlimonade:
300 g rabarber
350 g sukker
5 dl vand
4 citroner
Til servering:
1 usprøjtet citronIsterninger
Evt. rabarber (stilkene) til pynt
Fremgangsmåde:
- Skær rabarberne i små stykker.
- Lad rabarber, sukker og vand simre ved middel varme i en gryde i 15 minutter.
- Sluk for varmen, og lad det trække i 15 minutter. Gentag.
- Sigt rabarbersaften.
- Pres saften af citronerne, og smag rabarbersaften til med citronsaft.
- Hæld rabarberlimonaden på en ren, skoldet flaske, og lad den køle af.

Dessert & Kage
Søde rabarbermuffins med mandler og kokos
Servering:
- Skær citronen i skiver.
- Fyld glas med isterninger, og hæld rabarberlimonaden over.
- Tilføj evt. lidt koldt vand, hvis du synes.
- Pynt med citronskiver og evt. rabarberstilke.