Rabarbertrifli med vaniljeskyr

Rabarbertrifli med vaniljeskyr er en frisk og let dessert med syrlige rabarber og cremet skyr med vanilje.
Af
Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Rabarbertrifli med vaniljeskyr
35 min
4 personer
Rabarbertrifli:
300 g rabarber
1 spsk. vand
50 g sukker
Nøddeknas:
50 g afskallede hassel­nøddekerner
15 g smør
50 g grovvalsede havregryn
1 spsk. sukker
Vaniljeskyr:
½ vaniljestang
200 g skyr
2 spsk. flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Skær rabarberne i stykker på 2-3 centimeter.
  2. Kog dem helt møre i vand og sukker under låg i ca. 10 minutter.
  3. Lad blandingen afkøle helt.

Nøddeknas:

  1. Hak hasselnødderne groft. Smelt smørret, tilsæt hasselnødder, havregryn og sukker, og rist blandingen.

Vaniljeskyr:

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem med skyr og flormelis.
  2. Fordel rabarber, nøddeknas og vaniljeskyr lagvis i små glas.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.