Kylling, squash og asparges med krydderurter
Nem og sund aftensmad: Ovnbagt kylling med squash, grønne asparges og friske krydderurter er en smagfuld og let ret, klar på 30 minutter.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen

35 min
4 personer
Kylling, squash og asparges med krydderurter:
4 kyllingebrystfileter, gerne med skind
1 spsk. smagsneutral olie
3 fed hvidløg
1 squash
400 g grønne asparges
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld frisk rosmarin
1 håndfuld salvie
½ dl olivenolie
1 knsp. tørrede chiliflager
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Brun kyllingefileterne i olie på en pande, og læg dem i et ovnfast fad.
- Pil og knus hvidløg let.
- Skyl og halvér squash på langs, og skær den i grove skiver.
- Skyl og skær enderne af de grønne asparges, og del dem 1-2 gange.
- Fordel grøntsagerne i ovnfadet.
- Skyl og pluk krydderurterne, og hak dem, og vend dem sammen med olivenolie og chiliflager.
- Vend krydderurteolien i fadet med kylling og grøntsager, og krydr med salt og peber.
- Bagfadet i ovnen i cirka 15 minutter, til kyllingfileterne er gennemstegte.

Hovedretter