Kylling, squash og asparges med krydderurter

Nem og sund aftensmad: Ovnbagt kylling med squash, grønne asparges og friske krydderurter er en smagfuld og let ret, klar på 30 minutter.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Kylling, squash og asparges med krydderurter
35 min
4 personer
Kylling, squash og asparges med krydderurter:
4 kyllingebrystfileter, gerne med skind
1 spsk. smagsneutral olie
3 fed hvidløg
1 squash
400 g grønne asparges
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld frisk rosmarin
1 håndfuld salvie
½ dl olivenolie
1 knsp. tørrede chiliflager
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  2. Brun kyllingefileterne i olie på en pande, og læg dem i et ovnfast fad.
  3. Pil og knus hvidløg let.
  4. Skyl og halvér squash på langs, og skær den i grove skiver.
  5. Skyl og skær enderne af de grønne asparges, og del dem 1-2 gange.
  6. Fordel grøntsagerne i ovnfadet.
  7. Skyl og pluk krydderurterne, og hak dem, og vend dem sammen med olivenolie og chiliflager.
  8. Vend krydderurteolien i fadet med kylling og grøntsager, og krydr med salt og peber.
  9. Bagfadet i ovnen i cirka 15 minutter, til kyllingfileterne er gennemstegte.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.